keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Šesnaesti dan

16. päivä alkaa jo lämpimänä. Tästä tullee reissumme lämpimin päivä. Yhdeksältä jo 17°. Jääpä kiva muisto. Tuuttausta kuten tavallisesti. Viimeisenäkin päivänä. Siitä se käynnistyy. 

Felip Device 

on paikallinen kulttuurisista riennoista omalta osaltaan huolehtiva järjestö. Muitakin on. Tämä yhdistys on rautatieläisten perustama jo Jugoslavian aikaan ja se omistaa tämän suurehkon talon keskeisellä paikalla Splitissä. Vain osa siitä on varattu kulttuurijärjestöjen käyttöön, ja toiminta on iltaisin siellä vilkasta. Harrastustoimintaa. Muusikoille on oma huone, jossa onnekseni aamupäivisin on ollut vapaata. Mutta salissa on balettikouluja yms. samoihin aikoihin. 

Ei ole haitannut. 

Ei ainakaan minua. Ja ystävällisesti ovat tervehtineet meikää kun olen hiippaillut salin reunaa peräkammariin. Tai pois. 
Tänään hyvästelimme sitten. Iloisiin näkemiin. 

Vidimo se. 

Näin sanoen kiertelimme päivän tuttujen luona. Nikola, Ellu, Ansku, Pedro, Armas, Jerry, Jaska, Matti... ja keitä vielä. Käytän osittain suomalaistettuja nimiä. Helpompi muistaa. Monta jäi tapaamatta, ja monen kanssa hyvästeltiin jo alkuviikosta ja eilen. Mutta lähdemme palataksemme ehkäpä jo seuraavalla kerralla pysyvämmin. 

Možda. 

Ainakin pitäis tulla mustekaloja onkimaan. Näin sovimme Remin kanssa. Ja ehkä samalla vähän studiohommia. 

Toinen jalka on jo täällä. 

Ja laajennettu perheemme. Bruna sai tämän aikaan oltuaan luonamme n. 15 v sitten. Remin ja Jadran tytär. 

Bok. 

Moi. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti