lauantai 11. huhtikuuta 2015

Peti dan

Viides päivä oli aurinkoinen ja aika lämmin. Aamutoimien jälkeen pieni kävely satamaan ja satamassa. Aikatauluja haettiin samalla. 

Laivaan

pääsee kätevästi suoraan laiturilta, kun saarille mennään. Hinta ei päätä huimaa. Muutama euro; tietysti matkasta riippuen. Suunnitelmissa on tehdä päivämatka 

Bračin saarelle. 

Merimatka kestää 50 min. Joten hyvin ehtii päivän aikana. Lauttoja kulkee parin tunnin välein molempiin suuntiin. Ehkäpä jo 

huomenna. 

Tänään tapasimme asunnonvälittäjän. Jo aiemmin tuttu. Ajatuksena on katella vallan kämppää täältä. Ja nimenomaan tältä alueelta. Miellyttää meitä. 

Radunica. 

Se on vissiin vanhaa työväen asuntoaluetta, kun nimi viittaa työhön. Raditi on työ. Siellä on vanhoja, varmaan 200 vuotta vanhoja - ja vanhempiakin mahdollisesti - taloja. Harmaata paikallista kiveä. Aika pehmeää kraniittiin verrattuna. Mutta kiveä. 

La Monde. 

Mainio ruokapaikka. Sinne yritettiin illalla syömään. On sen eilisen teatterin takana. Mutta kiinni oli yläkerta, varsinainen ravintola. Syytä ei kyselty. Mentiin  lähellä olevaan Galijaan. Tuttu paikka vuosien varrelta. Hyvä ruoka sielläkin. 

Rivalla

katseltiin kotimatkalla ilotulitusta ja Dianan kautta valuimme iltapuuhiin ja niitähän riittää. On somea ja uutista, tekstareita ja maileja. Ne ensin. Sitten potslojo. 

Taas vierähti yksi päivä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti